ρευματοκλοπη

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Ή ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗ

Το φαινόμενο των ρευματοκλοπών παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και ο ΔΕΔΔΗΕ επιχειρεί να το περιορίσει υπενθυμίζοντας ότι διώκεται ποινικά και ότι την αποκλειστική ευθύνη για οποιαδήποτε παραβίαση του μετρητή έχει ο κάτοχος του συμβολαίου παροχής ρεύματος

Συγκεκριμένα, με αφορμή νέα κρούσματα εξαπάτησης καταναλωτών από άτομα, τα οποία προφασίζονται την ιδιότητα του “τεχνικού” και προτείνουν κυρίως σε επαγγελματίες να προχωρήσουν επ’ αμοιβή σε παράνομες επεμβάσεις στους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο τη μειωμένη εγγραφή των καταναλώσεων. Γράψαμε ένα άρθρο επί του θέματος, διαβάστε το κάνοντας κλίκ εδώ. Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές και τονίζει τα εξής:

1) Τέτοιου είδους ενέργειες εγκυμονούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών, ενώ συνιστούν αδικήματα που διώκονται ποινικά. Στις υποθέσεις ρευματοκλοπών υποβάλλονται μηνύσεις εναντίον των παρανομούντων καταναλωτών στα αρμόδια δικαστήρια, αφού προσδιορισθεί με κάθε πρόσφορο μέσο η κλαπείσα ενέργεια, επί του κόστους της οποίας προστίθενται όλες οι δαπάνες της ρευματοκλοπής. Σε πολλές περιπτώσεις που έχουν εκδικασθεί, έχουν επιβληθεί στους κατηγορούμενους ποινές φυλάκισης έως και τρία έτη για “κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κατ’εξακολούθηση”.

2) Η οποιαδήποτε επέμβαση στον μετρητή αφήνει ίχνη, ενώ παράλληλα ο ΔΕΔΔΗΕ εντοπίζει τις αδικαιολόγητες μειώσεις καταναλώσεων μέσω αυτόματης μηχανογραφικής εφαρμογής και διενεργεί άμεσα ελέγχους στους αντίστοιχους μετρητές. Η διαπίστωση όλων ανεξαιρέτως των ρευματοκλοπών από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Εταιρίας, που πρόσφατα, για το σκοπό αυτό, ενισχύθηκαν με νέο τεχνικό προσωπικό είναι απλώς θέμα χρόνου.

3) Κάθε καταναλωτής, με βάση το συμβόλαιο παροχής ρεύματος που έχει υπογράψει με τον προμηθευτή του, φέρει ακέραια την ευθύνη για οποιαδήποτε παράνομη επέμβαση στον μετρητή του. 

Τέλος, τονίζεται ότι, με αυτού του είδους τις ανεύθυνες πρακτικές, χρεώνονται ουσιαστικά όλοι οι υπόλοιποι συνεπείς καταναλωτές που ήδη έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, με το κόστος της διαφυγούσας ενέργειας των ρευματοκλοπών.

Μια έρευνα ρευματοκλοπής είναι όσο καλή όσο η δυνατότητα του πραγματογνώμονα να την υποστηρίξει κάτω απο πίεση και σε οποιαδήποτε Αρχή. Οι εξειδικευμένοι και έμπειροι συνεργάτες μας έχουν όχι γνώση του αντικειμένου τους αλλά και ελεγμένες δεξιότητες στην γραπτή και προφορική επικοινωνία τους. Έτσι, ακόμα και τα πιο περίπλοκα ζητήματα γίνονται σαφή για τον πελάτη μας και στο δικαστήριο έτσι ώστε τα συμφέροντα των πελατών μας να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά.

Κάποια νομικά θέματα σχετικά με την ρευματοκλοπή αναφέρονται στο σχετικό άρθρο μας, δείτε το κάνοντας κλίκ εδώ.

Μιά Τεχνική Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης Έρευνας Ρευματοκλοπής περιλαμβάνει τα εξής:

  • Έλεγχος των φυσικών ευρημάτων του ΔΕΔΔΗΕ
  • Έλεγχος της διαδικασίας με βάση την οποία πιστοποιήθηκε η ρευματοκλοπή
  • Επακριβής προσδιορισμός εάν μια ρευματοκλοπή είναι πραγματική ή εικαζόμενη
  • Επακριβής προσδιορισμός της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και σύγκριση με τις απαιτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ
  • Μελέτη και Σχολιασμός της Ποινικής Δικογραφίας
  • Συνεργασία με το Δικηγόρο/Νομικό σας Σύμβουλο
  • Υποστήριξη των απόψεων μας στο Δικαστήριο

Κάντε κλίκ εδώ για να επιστρέψτε στο κεντρικό μενού υπηρεσιών ή κάντε κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο για να επικοινωνήστε μαζί μας.

Γιατι να μασ επιλεξετε:

  •  24/7 Πανελλήνια Υποστήριξη
  • Εργαζόμαστε για Εσάς, και Μόνο για Εσάς
  • Τοπική Προσέγγιση, Πανελλαδικά

Η τοποθεσια μασ:

Γκλαβόπουλος και Σια ΕΕ

Βασ. Ολγας 223 

2ος Όροφος

Θεσσαλονίκη,  54646