Με αφορμή τις τελευταίες αλλαγές με το σχέδιο “Ηρακλής”, μια συζήτηση με τη δικαστικό πραγματογνώμονα Γκλαβόπουλου Ξανθίππη στις 11/10/2019 στην ΕΡΤ3

————————-

✅Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας σε θέματα Δανείων (loan auditing) ως δικαστικοί πραγματογνώμονες, κάντε κλίκ εδώ. 

————————

✅ Αν θέλετε να λαμβάνετε σχετική ενημέρωση μέσω της σελίδας μας στο Facebook κάντε κλικ εδώ : www.facebook.com/pragmatognomones

————————

Στη συνέντευξη της κας Γκλαβοπούλου αναφέρονται τα εξής:

►Σε πρώτη φάση ο δανειολήπτης δεν πρέπει να φοβάται. Η δικονομική του θέση, δεν πρόκειται να αλλάξει προς το χειρότερο βάσει νόμου. Ο φόβος όμως ο οποίος είναι απόλυτα δικαιολογημένος πηγάζει από την αδιαφάνεια σε ότι αφορά την μετοχική τους σύνθεση, την νομιμότητα των πράξεών τους.

►Οι εταιρείες αυτές διαχείρισης έχουν ιδρυθεί με Νόμο και σαφέστατα θα πρέπει να βρεθούμε στη θέση να μπορούμε να τα διαπραγματευτούμε. Σειρήνες που λένε μη διαπραγματεύεστε γιατί δεν αναγνωρίζουμε τα funds είναι επικίνδυνες.

►Ο δανειολήπτης πρέπει να βρει την ρεαλιστική του οφειλή… και να διαπραγματευτεί την οφειλή του όχι μόνο του αλλά με τον δικηγόρο του ο οποίος έχει συμβουλευτεί εξειδικευμένο πραγματογνώμονα. Σε περιπτώσεις ρύθμισης ή αποπληρωμής, δεν πληρώνουμε εξωλογιστικούς τόκους. Ο συγκεκριμένος τραπεζικός νόμος ισχύει από το 1992…

►Σε ότι αφορά την νέα πλατφόρμα ρύθμισης, αυτό που πρέπει να προσέξει είναι το εξής. α) να έχει το πλεονέκτημα διαγραφής ποσού β) Η εμπορική αξία ακινήτου ορίζεται μονομερώς από την τράπεζα, πολύ σημαντική για το ύψος της τοκοχρεωλυτικής δόσης του, συνεπώς να γνωρίζει ότι μπορεί να αντιλέξει.

►Για δανειολήπτες με ρήτρα αποπληρωμής σε ελβετικό Φράγκο (CHF), θα πρέπει να αναγνωρίσουν την οφειλή η οποία είναι με την τρέχουσα συναλλαγματική αξία. Συνεπώς στο μέλλον δε θα μπορούν να αμφισβητήσουν την οφειλή τους.

►H επιδότηση του Ελληνικού Δημοσίου γνωρίζει κυμαινότητα 20% έως 50% και δεν είναι δεδομένη. Κάθε χρόνο θα επανεξετάζεται με κριτήρια που δεν γνωρίζουμε. Αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’όψη πριν να υπογράψει την πλατφόρμα ρύθμισης.

Καθημερινή εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 – ΣΥΝ+ Ενημερωτική εκπομπή για την παρουσίαση και ανάλυση της πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας.

Παρουσίαση :Σύνθια Σάπικα
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μπότσος
Παραγωγή: Θεόδωρος Τσέπος