τα ελαστικα των οχηματων

Στην παρούσα σειρά παρουσιάσεων παραθέτουμε έναν πλήρη οδηγό για τα ελαστικά  ώστε η ερμηνεία των επιγραφών που υπάρχουν στις πλευρές τους να είναι όσο το δυνατόν ευκολότερη για τον ενδιαφερόμενο.

Εαν γνωρίζετε τι ψάχνετε, πατήστε κλικ στους αριθμούς της εικόνας και θα ανακατευθυνθείτε  αυτόματα στην πληροφορία που ζητάτε. Αλλιώς, μπορείτε αναλυτικά να δείτε την λίστα απο κάτω. Εαν η πλοήγηση σας είναι απο κινητό, περιστρέψτε το κινητό σας σε πλάγια θέση ("landscape")

Κάντε μας share για να βοηθήστε και άλλους με την αποσαφήνιση των ελαστικών τους.

11. ενισχυμενο ελαστικο

RF, reinf (Reinforced): Ελαστικά ενισχυμένα με δείκτη αυξημένου βάρους

Χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν μεγαλύτερο βάρος απο τα κανονικά. Μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε απο την σήμανση RF (άγγλική λέξη “reinforced” ενισχυμένο) ή “XL” και “Extra Load” / “EL”. Χρησιμοποιούνται σε φορτηγά μεταφορών, μικρά λεωφορεία 4×4 κλπ. 

Η τοποθέτηση ελαστικών στο όχημα δεν σημαίνει οτι έχουμε αυτόματα ένα υψηλότερο δείκτη βάρους, αλλά απαιτεί επίσης μια πολύ υψηλότερη πίεση στα ελαστικά. Για αυτό πρέπει να διαβάζουμε τα έγγραφα του οχήματος οπου αναφέρεται ο δεικτης βάρους. 

Προσοχή (!): Το “RF” χρησιμοποιείται απο ορισμένους κατασκευαστές ελαστικών και “Runflat” (π.χ. Michelin).

EL: Είναι το “Extra-φορτίο” (extra load), διευκρινίζοντας οτι τα ελαστικά έχουν ενισχυθεί και έχουν έναν υψηλό δείκτη φορτίου. Είναι ενισχυμένα και προορίζονται για την μεταφορά εμπορευμάτων. Μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε απο την σήμανση “RF” (ενισχυμένη-ενισχυμένο, ενισχυθεί) ή “XL”. Χρησιμοποιούνται για φορτηγά, μίνι βαν, SUV. Απαιτούν υψηλή πίεση αέρα για να έχουν υψηλή ικανότητα κύλισης.

XL: Ελαστικά ενισχυμένα με αυξημένο δείκτη βάρους (Extra Load).

LT: Σύμβολο που τοποθετείται πριν απο το μέγεθος των ελαστικών είναι ένα ενισχυμένο τύπο ελαστικού που χρησιμοποιείται συνήθως για εμπορικά οχήματα – όπως οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, μικρά φορτηγά και ορισμένα οχήματα 4×4 (Light Truck)

Ελαστικά τύπου C: Είναι τα ελαστικά με υψηλή χωρητικότητα φορτίου. Η συντόμευση “C” αντιπροσωπεύει το “εμπορικό” (commercial). Αυτά είναι κατασκευασμένα για τα επαγγελματικά οχήματα, φορτηγά μεταφορών, πλατφόρμες ή / και φορτηγά για ταχύτητες συγκριτικά μικρές που μεταφέρουν βαριά φορτία. Ελαστικά ενισχυμένα με πολυστρωματικά διοξειδίου του άνθρακα είναι πιο βιώσιμα απο τα ενισχυμένα ελαστικά.

 

Γιατι να μασ επιλεξετε:

  •  24/7 Πανελλήνια Υποστήριξη
  • Εργαζόμαστε για Εσάς, και Μόνο για Εσάς
  • Τοπική Προσέγγιση, Πανελλαδικά

Η τοποθεσια μασ:

Γκλαβόπουλος και Σια ΕΕ

Βασ. Ολγας 223 

2ος Όροφος

Θεσσαλονίκη,  54646