τα ελαστικα των οχηματων

Στην παρούσα σειρά παρουσιάσεων παραθέτουμε έναν πλήρη οδηγό για τα ελαστικά  ώστε η ερμηνεία των επιγραφών που υπάρχουν στις πλευρές τους να είναι όσο το δυνατόν ευκολότερη για τον ενδιαφερόμενο.

Εαν γνωρίζετε τι ψάχνετε, πατήστε κλικ στους αριθμούς της εικόνας και θα ανακατευθυνθείτε  αυτόματα στην πληροφορία που ζητάτε. Αλλιώς, μπορείτε αναλυτικά να δείτε την λίστα απο κάτω. Εαν η πλοήγηση σας είναι απο κινητό, περιστρέψτε το κινητό σας σε πλάγια θέση ("landscape")

Κάντε μας share για να βοηθήστε και άλλους με την αποσαφήνιση των ελαστικών τους.

5. ηλικια ελαστικου – ημερομηνια κατασκευησ

Στο τέλος της ένδειξης DOT (βλ. σημείο 4 στο σκαρίφημα) υπάρχουν 4 αριθμοί π.χ. “3403”. Οι δύο πρώτοι αριθμοί “34” δείχνουν την εβδομάδα κατασκευής του ελαστικού δηλ. η 34η εβδομάδα (34 εβδομάδες δια 4 εβδομάδες ανά μήνα = 8.5 μήνες δηλ. αρχές Σεπτεμβρίου).

Πρίν το έτος 2000, η ένδειξη γινόταν με 3 αριθμούς και στην συνέχεια με ένα πλαγιασμένο τριγωνάκι που σήμαινε ότι το έτος κατασκευής είναι πρίν το 2000. π.χ. η ημερομηνία κατασκευής “349” σημαίνει 34η εβδομάδα (34 εβδομάδες δια 4 εβδομάδες ανά μήνα = 8.5 μήνες. (δηλ. αρχές Σεπτεμβρίου) του έτους “9” δήλ. του 1999. 

Γιατι να μασ επιλεξετε:

  •  24/7 Πανελλήνια Υποστήριξη
  • Εργαζόμαστε για Εσάς, και Μόνο για Εσάς
  • Τοπική Προσέγγιση, Πανελλαδικά

Η τοποθεσια μασ:

Γκλαβόπουλος και Σια ΕΕ

Βασ. Ολγας 223 

2ος Όροφος

Θεσσαλονίκη,  54646